Kako Proveriti da li Vam Neko Prati Viber


Mnogi se pitaju kako da znaju da li im neko špijunira Viber. Postoji nekoliko znakova za koje se misli da ukazuju na to da neko može da prati vaše razgovore na ovoj platformi. Ponekad se čuje neko odjekivanje u slušalici, primetite čudne poruke koje ranije niste videli ili osetite da neko zna šta pišete. Ovo su samo neki od razloga za sumnju.

 

 

Da li je moguće pratiti nekome Viber?

 

Viber je jedna od najzaštićenijih platformi za komunikaciju, naročito kada su razgovori u pitanju.

 

Najčešći način za praćenje Vibera je korišćenje programa za praćenje mobilnog telefona. Druga opcija je da se instalira Viber za PC. Ako neko otvori Viber na računaru, biće mu zatraženo da skenira odredjen kod na monitoru računara sa vašim telefonom. Ukoliko ima vaš telefon u rukama, može primiti kod za otvaranje i pratiti vaše poruke.

 

Kako da znam da li mi neko špijunira Viber?

 

Ukoliko neko zna sadržaj vaše prepiske, a nije učesnik u razgovoru, to je jedini pravi dokaz da vas neko prati.

 

Kod pravog prisluškivanja, nema nikakvih zvukova u slušalici, krčenja, reči, natpisa i slično. Međutim, postoje razne poruke koje šalju eventualni slušaoci ili promene na telefonu. Ovo se dešava pogotovo kod nepravilnog prisluškivanja mobilnog.

 

Kako da se zaštitim od praćenja i prisluškivanja Vibera?

 

Kako biste se zaštitili od praćenja i prisluškivanja na Viberu, držite telefon zaključan brojem koji samo vi znate. Koristite opcije koje Viber nudi za zaštitu i pratite promene u opcijama koje se stalno menjaju. Ne otvarajte nepoznate poruke i ne otkrivajte svoj broj telefona bilo kome.

 

Praćenje Vibera uz pomoć Spy programa

 

Nekada se desi posle instalacije spy programa za praćenje mobilnog da Vam ne stižu poruke sa Vibera i drugih društvenih mreža.

 

Samo pratite ovo kratko uputstvo kako da namestite da fukncioniše prisluškivanje Vibera.

 

! VAŽNO !

Proverite na target telefonu u Podešavanjima u zavisnosti koji je model telefona u pitanju, obično je ta opcija u folderu Pristupačnost pa onda Instalirane Usluge i vidite da li je System settings na ON !!!

 

Ukoliko je na OFF upalite da bude na ON (ova opcija se pojavljuje tek posle instalacije programa!!!).

 

Od toga Vam zavisi da li će prisluškivanje aplikacija Viber i Facebook raditi.

 

Proverite da li poruke sa Vibera i ostalih gore navedenih stavki sada rade.

 

Poruke sa Vibera, Facebooka, WhatsAppa, Skype, e-maila će se pojaviti ali samo nove, od trenutka instalacije programa, ne možete imati uvid u stare poruke koje su stizale pre nego što ste instalirali program!

 

Takodje, na target telefonu u podešavanjima za Viber aplikaciju pod Obaveštenja treba da je uključeno Prikaži pregled poruke.

 

 

Ako na panelu se pojavljuje Ukucaj poruku, to znači da na ekranu target telefona piše tekst „Ukucaj poruku“, jer Viber aplikacija očekuje da korisnik unese neki odgovor na primljenu poruku.

 

Viber ukucaj poruku